Återförsäljare av Litiumbatterier och BMS

LiFePO4-celler, med sina pålitliga prestanda och långa livslängd, har blivit populära inom olika tillämpningar, från elbilar till solenergisystem. Denna sammanställning presenterar en omfattande lista över webbplatser där köpare inom hela Europa kan söka och köpa LiFePO4-celler för att sätta ihop ett litiumbatteri. Vi listar dessutom återförsäljare av så kallade drop-in litiumbatterier. Syftet är att tillhandahålla en givande resurs för dem som söker återförsäljare av LiFePO4 för litiumbatterier.

Observera att vissa länkar på denna lista kan vara sponsrade inlägg, så kallad affiliate. Vilket innebär att vi får ersättning om du köper något, efter att ha klickat på länken. Det är viktigt att du som konsument är medveten om detta. Med det sagt ger vi inga direkta rekommendationer i listan.

Var påläst innan du köper litiumbatterier

Du bör agera med omsorg och överväga dina unika behov och krav, innan köp genomförs. Detta inkluderar att du gör en noggrann granskning av kvaliteten på litiumbatterier, LFP-celler eller övriga komponenter. Läs även på om eventuella tillämpliga konsumenträttigheter. Då de kan variera beroende på återförsäljare och plats. Om det inte framgår på hemsidorna är det bra att söka i olika forum.

Det är av yttersta vikt att du som överväger att köpa LiFePO4-celler tar eget ansvar för att säkerställa kvaliteten. Det samma gäller när det kommer till säkerhet. Hantering av litium är allt annat än ofarligt, även fast LiFePO4 på många sätt är den säkraste typen av litium. Denna samling av länkar är avsedd som en informativ resurs och vi tar inget ansvar varken för kvalité, leverans eller säkerhet. Som konsument uppmanas du själv att göra en grundlig ”due diligence” innan inköp.

Tesla coil powered by LiFePO4 (litiumbatterier)

Återförsäljare av LiFePO4 & BMS

Nedan har du en sammanställning olika hemsidor till återförsäljare av LiFePO4. Genom att hålla dig informerad och agera med försiktighet, kan du som köpare säkerställa att dina förväntningar införlivas. Vi har även lagt in länkar till sidor för inköp av populära BMS-tillverkare (Battery Management System).

Saknar du en sida i vår lista är du välkommen att ta kontakt med oss. Innan vi lägger upp en länk gör vi dock ett övervägande. Vi väljer bort sidor med allt för höga priser i relation till upplevd kvalité. Det samma gäller sidor där merparten av produkterna blir sågade i tester eller att det framstår som en renodlad dropshipping-sida. LiFePO4.se förbehåller sig rätten att helt och hållet välja vilket innehåll som visas.

Listan uppdaterad: 2024-02-11


Reklambanner för Batteriexperten
Svenska flaggan

Återförsäljare i Sverige

Inköpskostnaden från Sverige generellt sett högre än övriga EU. Däremot kan den högre kostnaden i vissa fall förklaras i ett starkare konsumentskydd. Vilket bland annat kan underlätta vid returer eller garantiärenden. Övervägande andel ”drop-in”.


Europas flagga

Återförsäljare inom EU

Att handla inom EU är väldigt smidigt och det är förvånansvärt många konsumenter som fastnar på den dyrare Svenska marknaden. Leveranstider inom EU är oftast den samma eller i vissa fall kortare än leveranser inom Sverige. Handel av litiumbatterier inom EU anser vi har en form av ”sweet spot” i relation mellan pris och support.

För den som söker efter Thunder Sky Winston Battery, vilka är omåttligt populära, har bl.a. GWL Group ett stort urval av både lösa celler och färdiga batteripack. Men se även länken till Sky Power (Kina) under Globala återförsäljare.

Länkar till tyska Amazon är kopplade till officiella EU lager för vardera tillverkare. Du kan i vissa fall hitta samma produkter på svenska Amazon, men då skickas produkterna endera från Kina, alternativt säljs av någon annan än tillverkaren.


Globala återförsäljare av LiFePO4 & BMS

Här listas återförsäljare av litiumbatterier från bland annat Kina och USA. Tänk på att skatter och tullavgifter kan tillkomma vid internationella ordrar. Men i vissa fall erbjuder återförsäljare på AliExpress leverans från lager inom EU. Import från Kina är oftast det billigaste alternativet, men samtidigt är det inte lika lätt med returer.

KINA – AliExpress

AliExpress är historiskt sett en av de mest populära sidorna för inköp av LiFePO4. Det svåraste med AliExpress är att det ständigt kommer nya återförsäljare av LiFePO4 med många kopior och varierad kvalitét. Skall du handla genom AliExpress ställer det högre krav på dig som konsument. En grundregel är att handla direkt av tillverkarnas egna försäljningssidor, för att på så sätt säkerställa att det inte är kopior. Samtliga länkar till AliExpress är så kallade affiliate-länkar.

OBS: Officiella AliExpress-butiker är i regel att föredra framför Flasgship.

KINA

Direkt kontakt med återförsäljare i Kina, dvs som inte går genom AliExpress.

  • Sky Power (auktoriserad distributör av Thunder Sky Winston Battery factory)

USA

Det är viktigt att kolla upp både tullavgiften och skatt för import från USA.

KANADA

Även för Kanada är det viktigt att läsa på om tull och skatt.

AUSTRALIEN

Även för Australien är det viktigt att läsa på om tull och skatt.


Kinesiska tillverkare av litiumbatterier

Även fast den här sidan primärt listar återförsäljare, kan det vara värdefullt att känna till de största producenterna av litiumbatterier. Topplistan baseras på data per 2022-11-24 och utgår från tillverkare av LiFePO4 med tillverkning i Kina. Marknadsandelarna i tabellen utgår även de från den Kinesiska marknaden.

Contemporary Amperex technology Limited, eller i folkmun kallad CATL, är den tillverkare av LiFePO4 som inte bara har den absolut största marknadsandelen i Kina. Även globalt sett är de giganter med en marknadsandel på hela 37% (2022) av världsmarknaden av litium med gastkramande 191.6 GWh ! En ökning på hela 92,5%.

#TillverkareMarknadsandelHemsida
1Contemporary Amperex
Technology Limited (CATL)
47,45 %catl.com
2BYD Company
(Build Your Dreams)
22,19 %byd.com
3CALB7,02 %en.calb-tech.com
4Guoxuan Hi-Tech4,93 %en.gotion.com.cn
5Sunwoda2,50 %en.sunwoda.com
6EVE Energy Co. (EVE)2,38 %evebattery.com
7SVOLT2,27 %svolt.cn
8Farasis2,21 %en.farasis.com
9REPT1,95 %chinarept.com
10FAFEL1,54 %www.tafel.com.cn
11Lishen Battery0,93 %en.lishen.com.cn
12BAK0,82 %bakpower.com
13A123 system0,77 %a123systems.com
14Greatpower0,53 %greatpower-battery.net
15JEVE0,51 %ejeve.com
Top #15 tillverkare av LiFePO4 i Kina 2022

Avslutande ord

Sammanfattningsvis är valet av återförsäljare för litiumbatterier avgörande för att säkerställa pålitlighet och prestanda i olika elektronikprodukter. Med många återförsäljare av litiumbatterier på marknaden är det klokt att noggrant utvärdera varje återförsäljares rykte, produktkvalitet och överensstämmelse med användarens specifika behov. Gör välgrundade val för ett pålitlig och hållbart inköp.

Vi vill än en gång understryka att den här sidan är under ständig uppdatering. Saknar du någon länk är du varmt välkommen att hör av dig. Vårt mål är att hålla en hög kvalité på de länkar vi väljer att publicera. Tillsammans kan vi skapa en gedigen samling av högkvalitativt innehåll. Vilket är viktigt för en bättre marknad av litium.

Alla installationer sker på egen risk. Vi ansvarar inte för eventuella skador, förluster eller olyckor. Vilka kan uppstå vid installation av produkter eller tjänster som nämns på denna plattform. Det är användarens ansvar att följa tillverkarens anvisningar, lokala lagar och riktlinjer för säkerhet vid genomförande av installationer. Vi rekommenderar starkt att legitimerad elinstallatör används vid behov. Vi frånsäger oss allt ansvar för felaktig användning eller felaktig installation och uppmanar användare att vara medvetna om riskerna och vidta lämpliga försiktighetsåtgärder.